ELECCIONS 20-D
Política 11/12/2015

El PSC carrega contra el "masclisme" d'Albert Rivera

Els socialistes no aconsegueixen omplir a Santa Coloma de Gramenet

Sara González
2 min
El públic assistent al míting del PSC a Santa Coloma de Gramenet / CÈLIA ATSET

Santa Coloma de GramenetCarregar contra el "masclisme" del líder de Ciutadans, Albert Rivera. Aquest ha estat el principal objectiu del discurs dels socialistes catalans des del míting de Santa Coloma de Gramenet, que ha comptat amb el número 7 del PSOE, Eduardo Madina, com a estrella convidada. Justament ell ha entonat alguns dels atacs més durs contra el candidat de la formació taronja. "Les seves frases tenen tuf masclista", ha sentenciat després d'advertir-lo que se li està "posant cara de cunyat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però la candidata del PSC, Carme Chacón, ha anat més enllà i ha acusat Rivera de ser l'autor d'un tuit de l'abril on suposadament denunciava que hi havia "més assassinats feministes que masclistes". L'exministra ha demanat a Ciutadans que "rectifiqui" del seu programa la seva "immoral proposta" de considerar tota la violència domèstica violència de gènere. "La violència domèstica no és domèstica, de vegades maten les dones al carrer", ha replicat Madina. "No totes les morts són iguals", ha afegit Chacón.

Tant Madina com l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, han carregat també contra Podem. El dirigent basc ha celebrat que "Podem vulgui ser el PSOE" però ha advertit que el "PSOE no vol ser Podem" tot reivindicant els 35 anys d'història de la formació i demanant a Pablo Iglesias que "respecti" la seva trajectòria. Parlon, per la seva banda, ha defensat que la política "no es fa a cop de Twitter o de programes de televisió" i ha fet una crida a fer política a peu de carrer.

Cadires buides

El número de persones que assisteixen a un míting no són garantia de tenir més o menys èxit a les urnes, però poden ser un termòmetre de l'estat d'ànim de l'electorat o, simplement, denotar el clima en què es produeix la campanya: és divendres, en ple desembre i en un pavelló apartat del centre. Una barreja de tot plegat pot explicar per què el PSC ha punxat en assistència al míting de Santa Coloma de Gramenet, on Núria Parlon governa plàcidament amb majoria absoluta.

Tot i que el míting ha començat amb 30 minuts de retard, no han arribat a omplir les aproximadament 250 cadires col·locades. No és el primer dia que passa. Dijous, a Badalona, tampoc van omplir del tot.

stats