Política 21/11/2014

El PSC es declara "trist i decebut" per una querella que "allunya" una sortida dialogada

Maurici Lucena veu un "error" del PP que a més és "inexplicable" la interposició de la querella contra Mas, Ortega i Rigau, perquè dóna una "empenta" a l'independentisme

L.vicens / M.colomer
1 min
El PSC retira del ple la seva proposta de reforma federal de la Constitució

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, s'ha mostrat aquest divendres "trist i decebut" per la querella que ha presentat la fiscalia contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N. "Sense diàleg, negociació i pacte aquest problema polític no es resoldrà, i judicialitzar-ho allunya més la solució, que veiem molt més lluny que fa una setmana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Probablement Mas i els seus assessors porten diversos dies de celebració" per la interposició de la querella, ha etzibat Lucena, que diu tenir la "intuïció" que "electoralment els pot beneficiar", cosa que "fa bastant incomprensible l'actitud del govern del PP, profundament equivocats tant en el plantejament tant del diagnòstic com la solució" del contenciós polític Catalunya-Espanya.

L'"empenta" del PP

Perquè per Lucena, Mas "està rebent una empenta bastant important per part del govern del PP que paradoxalment encara fa més inexplicable l'estratègia de Rajoy". "Hi ha un fort contrast entre el plantejament dialogant del PSOE i els socialistes catalans i l'immobilisme judicialitzador del PP, que no porta enlloc".

stats