Política 15/05/2018

El PSC reclama saber si el viatge de Torra a Berlín és oficial i si es pagarà amb diners públics

Registra una bateria de preguntes al Parlament sobre el desplaçament del nou president a Alemanya

Marc Toro / Mireia Esteve
1 min
El nou president de la Generalitat, Quim Torra, després del seu discurs en la segona sessió del debat d'investidura

BarcelonaMiquel Iceta va deixar molt clar durant el debat d'investidura de Quim Torra que el PSC rebutja la idea de "governar Catalunya des de Berlín o Waterloo" o que la presidència quedi "subordinada" a una altra persona, amb referència a Carles Puigdemont. És per això que els socialistes han registrat al Parlament una bateria de preguntes sobre el viatge de Torra aquest dimarts a Berlín, on es reunirà i oferirà una roda de premsa amb el president a l'exili.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes volen saber, en primer lloc, si es tracta d’un viatge oficial i, en cas afirmatiu, quin és el programa del viatge. Però també reclamen, si el desplaçament a la capital alemanya és "a càrrec del pressupost de la Generalitat", el detall de les despeses de Torra durant el viatge i quina o quines persones l'acompanyen.

La portaveu de Catalunya en Comú al Parlament, Elisenda Alamany, ha rebutjat registrar preguntes com les del PSC i s'ha preguntat: "¿Aquests debats aportaran alguna cosa per solucionar alguna cosa?" No obstant això, també ha coincidit a reclamar la presència de Torra a Catalunya i ha dit que confia que no siguin constants els viatges a Berlín.

En una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio, Torra ha explicat que ell prendrà les decisions a Catalunya, però que "parlarà molt" amb Carles Puigdemont, que presidirà el Consell de la República a Berlín. Aquest organisme estarà acompanyat d'una assemblea d'electes –que no serà un òrgan públic– situat en l'"espai lliure" europeu.

stats