Publicitat
Publicitat

CIMERA DEL PACTE FISCAL

El PSC reclama una proposta de pacte fiscal aprovada per "unanimitat"

Pere Navarro demana que la millora del finançament serveixi per millorar les polítiques socials i es conforma amb més protagonisme en la recaptació

El PSC ha reivindicat a la cimera un pacte fiscal que doni més diners per a Catalunya, més poder de decisió i una solidaritat més justa i que sigui aprovat “per unanimitat” per tenir més pes a l'hora de negociar a Madrid. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha reivindicat que aquest pacte fiscal ha de servir per reduir el dèficit d'inversió social que pateix Catalunya respecte a la mitjana europea i, en aquest sentit, ha assegurat que és “imprescindible” recuperar l'impost de successions i fixar un impost per a les grans fortunes.


Navarro ha assegurat que la negociació amb Mariano Rajoy serà “dura i difícil” perquè el PP té majoria absoluta i està sent el govern “més recentralitzador de la democràcia espanyola”. Per aquest motiu ha defensat que el Govern ha de comptar amb el màxim suport de les forces catalanes. Tot i això, els socialistes han seguit defensat una agència tributària consorciada amb l'Estat. Navarro s'ha oposat també a tornar al punt de partida de l'acord del 2005 sobre l'Estatut perquè ja “és història”.

El líder del PSC s'ha referit en la reunió a la clau de la caixa, que és un dels punts de desacord amb CiU, ERC i ICV. En aquest sentit ha afirmat que Catalunya ha de tenir "més protagonisme en la recaptació" dels impostos que paguen els catalans, però no ha explicat de quina forma es pot concretar o mesurar.

RE

Més continguts de