Política 03/03/2015

El PSC donarà llibertat de vot als seus regidors en els debats sobiranistes als ajuntaments

"Farem un document on quedarà clar que els que van a la llista dels socialistes tindran compromís de treballar pel municipi i, en la resta de temes, tindran llibertat d'actuació", sosté el primer secretari del partit a Girona, Juli Fernàndez

Efe
2 min
El cap de llista del PSC a Palafrugell i primer secretari del PSC de Girona, Juli Fernández / ACN

GironaEl PSC aprofitarà la presentació d'un manifest del partit en el marc de la seva convenció municipal del 14 de març per donar llibertat de vot en els debats relacionats amb el procés sobiranista a Catalunya als regidors que surtin de les eleccions del 24 de maig. Segons ha explicat en una entrevista el primer secretari socialista de Girona, Juli Fernández, la mesura tindrà a veure amb totes aquelles qüestions que superin l'àmbit local.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Farem un document on quedarà clar que els que van a la llista del PSC tindran compromís de treballar pel municipi i, en la resta de temes, tindran llibertat d'actuació", ha detallat Fernández. El primer secretari gironí ha confirmat que un tema de la convenció del 14 de març serà aquesta "flexibilitat" per la qual apostarà el partit "perquè la gent se senti còmoda".

Juli Fernández puntualitza de tota manera que aquesta política era la que mantenia "fins ara" el PSC, "però ara quedarà per escrit" en un manifest "que el partit farà en clau nacional". "Deixarem marge perquè la gent se senti còmoda a l'hora de gestionar els temes que superin l'àmbit local", ha indicat Fernández, per a qui es tracta de donar "llibertat d'actuació als grups municipals". El màxim responsable del PSC a Girona insisteix que l'objectiu és que els qui vagin en una llista d'aquesta formació no ho sentin com "un compromís amb tot el que digui la direcció nacional en temes que sobrepassin el terme municipal". Fernández relata així que el manifest del 14 de març serà "molt transversal" i que tindrà a veure amb "les persones, l'economia i la nova democràcia".

Així, la llibertat de vot després de les eleccions suposarà segons Fernández que "un càrrec de l'Executiva seguirà la directiva del partit, però no es pot obligar un regidor independent". El primer secretari socialista pronostica per al 24 de maig uns comicis que, des de CiU i ERC, s'intentaran transformar "en primera volta dels del 27S, però seria un error, perquè la gent ha de votar projectes de pobles".

Respecte a les eleccions autonòmiques, Juli Fernández entén que qualificar-les de plebiscit és "un frau" i ho justifica dient que "amb la llei electoral, no val igual un vot de Girona que un de Cornellà".

En l'àmbit de les municipals, el PSC compta actualment amb 80 candidatures i l'objectiu és arribar a 115. Juli Fernández es declara satisfet amb aquestes xifres i càrrega contra els corrents crítics escindides de la formació socialista, "que han d'anar-se'n amb altres, perquè si no no poden presentar-se", ha dit.

Per a Fernández, el pacte d'Avancem amb ERC i les converses amb MES eren "el final planificat", a l'hora que recorda que Necat, "al seu moment", ja va acudir a les eleccions europees amb els republicans.

El primer secretari està de tota manera obert a coalicions després dels comicis "amb tots", però mai abans, i ironitza sobre les bases d'ERC, "a les quals els deu agradar moltíssim tenir candidats que vénen del PSC i que, en alguns casos, han governat amb aquest partit".

stats