CRISI ALS SOCIALISTES

La resolució del PSC imposa el vot en contra a la petició de referèndum

El text lamenta que calgui el suport de dos terços del Parlament per reformar l'Estatut i, en canvi, es pretengui forçar una consulta amb una majoria inferior

La resolució aprovada pel consell nacional del PSC avança el vot en contra a la petició de referèndum que CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP estan ultimant per enviar al Congrés a través de l'article 150.2 de la Constitució i que votaran al Parlament el 4 de desembre. "Ens reafirmen en el criteri de votar contràriament a qualsevol proposta o iniciativa legislativa relacionada amb la consulta que no hagi estat prèviament negociada i acordada amb el govern d'Espanya", estableix el text proposat per la direcció del partit i que ha rebut l'aval del 83% dels consellers nacionals.

Tanmateix, la resolució avança que "el PSC seguirà participant activament en la recerca d'un ampli acord de les forces polítiques i socials a favor d'una consulta legal i acordada, i que seguim emplaçant els governs de Catalunya i Espanya per fer possible i negociar les condicions d'una consulta per tal que la ciutadania pugui decidir". Malgrat tot, els socialistes recorden "els compromisos fundacionals" del partit per rebutjar la petició de referèndum sense acord previ, ja que prioritzen "preservar la unitat civil del poble de Catalunya". Així, lamentem que calgui el suport de dos terços del Parlament per reformar l'Estatut i, en canvi, es pretengui forçar una consulta amb una majoria inferior.