Política 11/06/2018

El PSC defensa Borrell perquè “alertar sobre els riscos és sempre sensat i convenient”

El ministre d'Exteriors va dir que Catalunya és "a la vora d'un enfrontament civil"

Marc Toro
1 min
El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en roda de premsa aquest dilluns

BarcelonaEl PSC ha rebutjat aquest dilluns esmenar el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, després que en una entrevista a La Sexta digués que Catalunya és "a la vora d'un enfrontament civil". El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha opinat que "alertar sobre els riscos és sempre sensat i convenient", i s'ha preguntat si els socialistes catalans haurien d'haver alçat més la veu els últims mesos per alertar de les conseqüències del full de ruta unilateral de l'independentisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"S'han de dir les coses com són", ha dit Illa, que ha assegurat que el PSC farà tot el possible per recuperar la "convivència" entre catalans. "Tothom s'ha de poder expressar amb normalitat i ningú s'ha de sentir cohibit per una simbologia que vulgui homogeneïtzar l'espai públic", ha dit en referència als llaços grocs, i ha aprofitat per criticar també que s'impedís a Societat Civil Catalana fer un acte en homenatge a Cervantes a la UB.

Després que aquest dissabte es complissin 30 anys de la mort de Josep Tarradellas, Illa ha volgut apuntar que el millor "homenatge" que es pot fer a l'expresident de la Generalitat, que "simbolitza la recuperació de les institucions d'autogovern" de Catalunya, és "no jugar-se" aquestes institucions, i menys "al pòquer i de 'farol'". El socialista ha volgut llançar així un missatge al Govern en referència a les paraules de l'exconsellera Clara Ponsatí, que divendres va dir que l'executiu de Puigdemont jugava "al pòquer" i anava "de 'farol'" després de l'1-O.

stats