Política 24/05/2011

El PSC també té els seus indignats i reclamen un "congrés des de baix"

Un grup de militants i simpatitzants dels socialistes comencen a agitar Twitter i Facebook per influir en el procés de renovació del partit després de dues patacades electorals

Redacció
2 min

BarcelonaDiversos militants i simpatitzants del PSC s'han organitzat a les xarxes socials per intentar incidir en el debat precongressual dels socialistes, que celebraran un conclave a la tardor per renovar-se com a partit després de les derrotes electorals al Parlament i a les eleccions municipals. L'arrencada d'aquest moviment arriba de la ma de Núria López, l'alcaldessa de Campdevànol. "Acabo de proposar un congrés al #PSC a la inversa, de baix a dalt... Per algo es comença... Alguna més?", va piular López aquest dilluns. Al seu Twitter, López ha enviat missatges públics a diversos usuaris avisant que "ens comencem a organitzar" en referència a aquest moviment. Ja l'endemà de les eleccions va piular que "amb un partit a la deriva és molt difícil arribar a bon port!" p { margin-bottom: 0.21cm; }

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El moviment aplega persones que tenen ganes de “poder parlar sincerament de coses que afecten al PSC”, explica López. La única intenció, per ara, que li veu a aquest moviment és obrir un procés de participació de cara al congrés. “No sobre persones, sinó sobre el que ens agradaria que representés el partit”, emfatitza Núria López que en tot moment té clar que “no és moment de pensar qui ho pot liderar”, sinó que vol aglutinar tota una base social “d'esquerres i catalanista”.

Proposa un “congrés de baix”. Això vol dir que “siguin les persones les que facin les propostes, i no un document que arriba de la direcció del partit al qual s'hi han de fer esmenes”. De fet, han obert el compte a Twitter '@indignatspsc' i insten a utilitzar l'etiqueta '#congresdesdebaix', mentre han obert una pàgina a Facebook amb el mateix nom, Congresdesdebaix, on el text manifesta que "potser si el congrés comença des de baix per fi el PSC tocarà de peus a terra i ens representarà com majoritàriament volem". Els promotors es comprometen a recollir les demandes i portar-les al congrés perquè el partit "canviï".

Dins el mateix grup de Facebook, els membres expressen algunes de les seves intencions. Volen "una direcció del PSC amb les idees ben clares del que som que no es dediqui a ballar entre liberals i ultranacionalistes" i diuen que si arriben als 300 seguidors de la pàgina "farem una trobada per debatre". També a la xarxa social ha aparegut una pàgina anomenada "+ PSC", que té per objectiu recollir propostes de cara al congrés dels socialistes. En el fons, comparteixen objectius però està impulsat per diferents persones.

stats