DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 27/09/2013

El PSC es queda sol en la defensa de la tercera via al Parlament

Els socialistes recullen el no de la resta de formacions catalanistes a la proposta de resolució perquè el Govern promogui una reforma constitucional per obtenir un nou estatus nacional per a Catalunya que no passi per la plena sobirania

M. Colomer
1 min

BarcelonaLa tercera via quedarà en via morta aquest divendres al Parlament. El PSC s'ha quedat sol en la defensa de la proposta de resolució que advoca per l'anomenada tercera via, basada en una reforma constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes han recollit el no de la resta de formacions de l'arc catalanista, que s'han unit, en canvi, en la defensa del text que insta a posar data i pregunta per a l'autodeterminació al llarg d'aquest trimestre per tal d'exercir-la el 2014.

El text dels socialistes pretenia que el Parlament instés el Govern a promoure, en paral·lel a la negociació d'una consulta, un nou "estatus de reconeixement nacional de Catalunya" basat en un "pacte fiscal específic", la "inversió i gestió d'infraestructures", la competència "exclusiva" en matèria de llengua, cultura i model educatiu, la presència internacional de la Generalitat i la capacitat d'organitzar "consultes a la ciutadania sobre temes d'especial rellevància política". El cert, però, és que la proposta del PSC buscava la contradicció en el si de CiU després de l'aposta del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, pel camí del mig.

stats