Política 12/12/2016

El PSC sobre el trànsfuga de Rubí: “El pas d’un membre d’un partit a un altre mai es d’agraïment públic”

Xavi Segura
2 min
Pol Gibert, diputat del PSC al Parlament

SabadellEl cas de transfuguisme d’un regidor de l’Ajuntament de Rubí continua portant cua després de quasi mig mes. Ara ha sigut el diputat del PSC al Parlament de Catalunya Pol Gibert qui ha valorat aquesta situació qualificant-la de “particular” però reconeixent l’impacte públic que ha tingut la decisió de Sergi Garcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Aquests sempre són temes complicats perquè el pas d’un partit a un altre mai acaben de ser d’agraïment públic”, ha assegurat Gibert, que ha catalogat de “personal” la decisió de Garcia. “Suposo que té els seus motius per pensar que el PSC defensa millor els seus interessos que no pas Convergència”, ha afegit Gibert.

Sergi Garcia formava part del grup municipal de CiU (ara PDECat) de Rubí com a independent i fa prop de 2 setmanes va anunciar sense previ avís que entrava a formar part del govern municipal del PSC. La notícia es va conèixer 20 minuts abans de començar el ple municipal de novembre per a sorpresa de tota l’oposició, inclòs el president del grup de CiU, Víctor Puig.

“Les dinàmiques locals sempre són molt particulars i és difícil comparar-les amb les d’un altre municipi”, ha explicat Gibert, que ha assegurat que encara no ha parlat amb l’alcaldessa socialista de Rubí, Ana María Martínez.

Pol Gibert és el càrrec més alt del PSC que fins ara ha parlat d’aquest tema en públic, ja que cap membre de l’executiva nacional del socialistes ha volgut fer declaracions sobre aquest assumpte i ha derivat les valoracions del partit a Martínez.

El PDECat de Rubí va anunciar en un comunicat que iniciava els tràmits per expulsar Garcia del seu grup municipal i acusava l’alcaldessa socialista de “vulnerar els acords antitransfuguisme”. El moviment de Garcia va permetre al PSC sumar un regidor més als 6 que tenia fins ara, cosa que impedia la moció de censura que preparava la resta de l’oposició.

Gibert ha fet aquestes declaracions en el marc d’una roda de premsa que ha protagonitzat avui a la seu del PSC del Vallès Occidental Sud, ubicada a Sabadell, on s’ha fet una valoració del descens de la inversió a la comarca en els nous pressupostos de la Generalitat.

stats