Política 09/09/2013

El PSC crida Mas a cercar la "unitat" del catalanisme per impulsar la consulta

Esther Niubó celebra que Mas i Rajoy es guiïn per la "sensatesa" i obrin canals de diàleg per resoldre el conflicte nacional

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl PSC ha presentat aquest dilluns el seu manifest amb motiu de la Diada, en què fa una crida a Artur Mas a cercar la unitat del catalanisme per afrontar el repte de la consulta d'autodeterminació. El text, signat pel primer secretari del PSC, Pere Navarro, proclama el seu "respecte" cap a la Via Catalana –sense esmentar-la expressament– i assegura que els socialistes no només comparteixen la reivindicació d'una consulta sinó que es comprometen a "treballar per fer-ho possible", tot i que no aposten per la independència com a solució, sinó pel model federal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De cara als propers temps, el PSC creu que Catalunya necessitarà "la suma, la capacitat d'articular estratègies d'àmplia base social, la intel·ligència per consolidar ponts de diàleg entre les diferents sensibilitats del catalanisme sabent que hi ha més punts d'acord que de dissensió". "La força de Catalunya ha estat sempre la de la seva unitat. La seva feblesa, la divisió", afegeix la declaració.

Per això, els socialistes conviden Mas a "seguir els exemples" dels seus predecessors a la presidència de la Generalitat "en la recerca de la unitat d'acció política i social en els moments més difícils de la nostra història". El PSC lluitarà per "evitar els camins sense sortida i les divisions, i per oferir solucions als greus problemes que patim de la manera més unitària i consensuada possible".

La secretària de política europea del PSC, Esther Niubó, encarregada de presentar el manifest, ha "celebrat" que Artur Mas i Mariano Rajoy es guiïn ara per la "sensatesa" i obrin canals de diàleg per intentar resoldre el conflicte nacional entre Catalunya i Espanya. Niubó ha receptat a Mas "perseverança" per aconseguir pactar una consulta legal amb el vistiplau de l'Estat i ha remarcat que "la via del diàleg és inesgotable". Niubó ha descartat per ara un possible acord de fons amb el Govern, perquè abans Mas "hauria de canviar radicalment les seves polítiques econòmiques i socials" i arxivar els seus plantejaments independentistes.

stats