Política 13/06/2019

El PSC dona per bona la proposta de pacte de Colau

Jaume Collboni confia que les bases dels comuns avalin el govern de coalició

M.o.
1 min
El PSCc dona per bona la proposta de pacte de Colau

BarcelonaEls socialistes donen per bones les paraules d'avui de la candidata a la reelecció, Ada Colau, que s'ha decantat de manera clara per un govern de coalició amb ells, per satisfer la demanda que li havien fet de segellar un pacte de govern abans de la investidura. Segons ha explicat avui el cap de files del PSC, Jaume Collboni, la candidata a la reelecció ha sigut "clara" aquest matí quan ha demanat a les bases que avalin el govern bipartit i ha vinculat l'acord d'investidura al futur govern. Ara, però, falta que les 10.000 persones que tenen dret a participar en la consulta dels comuns donin per bona l'entesa.

Segons Collboni, les coses estan "molt ben enfocades" per tirar endavant el nou govern bipartit progressista. El socialista, de fet, ja ha parlat de com haurà de governar aquest nou equip i ha demanat que respecti el "principi de legalitat". "Respecte a la Constitució, a l'Estatut i a la Carta Municipal", ha dit, i ha assegurat que aquesta és la millor manera de preservar la ciutat del conflicte. Al matí, Colau havia assegurat que en qüestions com les del debat nacional els dos partits es podran posicionar de manera diferent i Collboni ha preferit parlar de "cohabitació": "Som un govern de coalició amb totes les conseqüències".

Els socialistes celebren aquesta tarda un consell de federació en el qual donaran comptes a les seves bases de com estan les negociacions i, segons Collboni, refermaran la voluntat d'un acord bipartit entre comuns i socialistes. Ha dit, però, que es reserven la possibilitat de presentar la seva pròpia candidatura si les "coses no acaben bé".

stats