Política 27/06/2015

Els socialistes madrilenys escolliran el successor de Tomás Gómez a finals de juliol

La gestora imposada per Pedro Sánchez el febrer anuncia la celebració d'un congrés extraordinari

Ara
1 min

MadridEls socialistes madrilenys (PSM) celebraran el pròxim 31 de juliol un congrés extraordinari per ratificar el successor de Tomás Gómez, que va perdre la confiança del líder del PSOE el febrer passat i va ser expulsat de la secretaria general. Està previst que Rafael Simancas, el president de la gestora que capitaneja el partit des de fa quatre mesos, es reuneixi amb el seu equip el dilluns per detallar els terminis, procediments i calendari de procés per escollir la nova direcció. Un procés que ja s'augura caldejat des d'un primer moment davant les eternes disputes internes dels socialistes madrilenys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El calendari inicial que tenia Ferraz en ment era no convocar un congrés extraordinari fins passades les generals, però el fet que al final Pedro Sánchez no tingui rival en les primàries i els rumors que Mariano Rajoy pogués avançar les eleccions de novembre a setembre han portat finalment a la direcció del PSOE ha arreglar un dels temes que tenien pendents a Madrid durant l'estiu. De totes maneres i tal i com estipulen els reglaments del partit, després de les generals caldria que se celebrés un congrés ordinari.

L'equip de Gómez va carregar durament contra la decisió de Pedro Sánchez d'imposar una gestora el febrer, però els resultats del 24-M han acabat donant la raó a la decisió del secretari general del PSOE. El PSM va ser l'única federació socialista que va millorar els seus resultats en vots i escons respecte el 2011. Ángel Gabilondo, candidat del PSOE a la Comunitat de Madrid, va aconseguir 18.000 vots i un escó més que Gómez, que fa quatre anys va obtenir el pitjor resultat de la història del PSOE a Madrid.

stats