Política 07/03/2011

El PSOE acusa el PP d'"assimilar" el concepte de llibertat a "conduir més ràpid, amb algunes copetes o sense cinturó"

El secretari d'organització socialista, Marcelino Iglesias, creu que Mariano Rajoy té una idea "hipòcrita i pintoresca" d'aquest debat

Joan Rusiñol
1 min

MadridL'executiva federal del PSOE ha defensat avui el paquet de mesures que divendres va aprovar el govern espanyol per reduir el consum energètic i que inclou la polèmica mesura de reduir la velocitat a 110 km/h a autopistes i autovies que ha entrat avui en vigor. Per Marcelino Iglesias, número 3 dels socialistes espanyols, el que és inacceptable és que el PP barregi aquest debat amb el del concepte de "llibertat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons diu, Mariano Rajoy "assimila" la idea de llibertat a "conduir més ràpid, amb unes copetes o sense cinturó". Pels socialistes es tracta d'una visió "hipòcrita i pintoresca" i reten el PP perquè digui quins "avenços" hi va haver en aquest àmbit en l'etapa de govern de José María Aznar.

Els socialistes són conscients que el paquet de mesures ha generat polèmica entre els ciutadans però censuren i rebutgen de ple l'enfocament que hi ha volgut donar el PP: "Són més lliures els països on es pot conduir a més velocitat, sense cinturó, o on es pot molestar els veïns fumant?", s'ha preguntat Iglesias.

El portaveu del partit, en línia amb el que defensava dissabte en una entrevista a l'ARA, es mostra convençut que el PP "tindrà decepcions" la nit de les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig. També ha defensat la seva relació amb el PSC, que qualifica d'estar basada en "l'amistat", i ha assegurat que el PSOE no s'ha mogut d'on ha estat sempre: la defensa de "l'Estat autonòmic", que, segons diu, té una estructura semblant a la d'estats federals com Alemanya.

stats