Política 04/06/2012

El PSOE diu que Rajoy "corre com un pollastre sense cap"

Els socialistes anuncien una ofensiva jurídica contra l'amnistia fiscal del govern espanyol

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl secretari d'Organització del PSOE, Óscar López, ha reclamat aquest dilluns al president del govern, Mariano Rajoy, que posi "ordre" al seu executiu, després de missatges contradictoris aquests últims dies sobre la possibilitat d'un rescat de les finances espanyoles. Ha acusat el PP de generar "desconfiança" i d'acreditar que només tenia "un pla per arribar a la Moncloa, no per sortir de la crisi". I ha afegit, sobre el president espanyol: "Sembla que corre com un pollastre sense cap", és a dir, sense rumb.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que López ha assegurat que mantindran una oposició "útil", que combini la confrontació amb el diàleg en els temes que considerin ben encarats, ha sigut molt dur amb mesures com l'amnistia fiscal que avui publica el BOE. Ha anunciat una "ofensiva jurídica" per recórrer contra aquesta mesura davant els tribunals ordinaris i intentar aturar la iniciativa. A banda, fa uns dies els socialistes ja van anunciar que presentarien un recurs davant del TC. Per López, el text que s'ha conegut aquest dilluns permet que es pugui "blanquejar diners, fins i tot d'origen delictiu, sense tenir cap informació de la seva procedència".

El número tres del partit ha negat que al PSOE hi hagi "dues ànimes", amb motiu de la reaparició de Carme Chacón a l'activitat pública, després d'uns mesos d'estar lluny del focus mediàtic.

stats