Política 28/12/2012

Rubalcaba: “Estem disposats a parlar amb el PP per abordar la fractura territorial de Catalunya”

Rubalcaba insisteix que el PSOE "no ha estat mai d'acord que se celebri un referèndum d'independència ni a Catalunya ni enlloc"

S. G.
2 min
El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en roda de premsa

BarcelonaEl líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, està disposat a dialogar amb el president espanyol, Mariano Rajoy, per frenar el procés sobiranista de Catalunya. Aquest divendres ha assegurat que, tot i que encara no ha arribat a cap acord amb Rajoy, tant el PSOE com el PP coincideixen que no volen que Catalunya sigui independent i que, per tant, el seu partit està "disposat a parlar" amb els populars i amb altres formacions per "abordar un tema de fractura territorial que dóna la impressió que no anirà a menys".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha afirmat que el panorama és ara "pitjor" que el del 25-N perquè el Govern de la Generalitat té un pacte amb ERC, que és qui, a parer seu, marca l'agenda. "Artur Mas ha posat sobre la taula un projecte inassumible per a la resta d'Espanya i amb aquest no va enlloc", ha lamentat el líder del PSOE. A més, ha anunciat que els socialistes "s'asseuran a parlar amb Catalunya per trobar una solució" i, en aquesta via, ha insistit que estaran disposats a "reconsiderar aspectes de la Constitució".

De fet, ha celebrat que Rajoy hagi donat a entendre que hi ha aspectes de la Constitució que es poden modificar si hi ha consens. En aquest sentit, ha recordat que hi ha un acord amb el PSC per dialogar i avançar cap a un estat federal. Rubalcaba ha recordat que amb els socialistes catalans segueix discrepant sobre el dret a decidir i ha insistit que el PSOE "no ha estat mai d'acord que se celebri un referèndum d'independència ni a Catalunya ni enlloc". Sobre l'abstenció anunciada pel PSC a totes les votacions que afectin el procés del dret a decidir, Rubalcaba ha dit que "ho respecta" i que correspon als socialistes catalans decidir si canvien de parer o no.

stats