La direcció del PSOE evita un debat cara a cara entre Chacón i Rubalcaba

La proximitat de les eleccions autonòmiques andaluses, que es faran el 25 de març, fa que Iglesias el descarti

La direcció del PSOE , a proposta del seu secretari d'Organització, Marcelino Iglesias , ha descartat avui la celebració d'un " cara a cara " precongressual entre els dos aspirants a la secretaria general del partit , Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón . Fonts de la direcció socialista han indicat que Iglesias ha parlat amb els dos precandidats i tots dos s'han mostrat conformes amb la decisió .

L'argument per frenar-lo ha estat la proximitat de les eleccions andaluses, previstes pel 25 de març. La direcció del PSOE té por que el debat congressual posi en perill la victòria a Andalusia, que d'entrada es presenta prou difícil, segons la majoria d'enquestes. Però fonts de la direcció han donat com a excusa que "els que han de decidir sobre el projecte del partit no són els aspirants a liderar-lo, sinó els militants , primer , i els delegats del 38è congrés federal , després".

Reduir el debat a només dues persones suposaria una certa degradació de la democràcia interna de la qual fa gala el PSOE , han recalcat les fonts , sobretot tenint en compte que és precisament el projecte i el model de partit el que es discutirà en el conclave de Sevilla . " Han de debatre des de l'últim militant fins al primer dirigent " , ha resumit un membre de la direcció federal . El debat l'havia proposat Carme Chacón aquest matí i Alfredo Pérez Rubalcaba l'havia acceptat.