Política 03/12/2012

Chacón demana aixecar "d'una punyetera vegada" el PSOE "per la dignitat de tanta gent que ho necessita"

L'exministra diu que això és el que voldria Peces Barba, de qui destaca a més la seva faceta "díscola" dins del PSOE, en una crítica implícita a Rubalcaba

Efe
2 min

MadridL'exministra i diputada del PSC Carme Chacón ha dit aquest dilluns en un homenatge a Gregorio Peces Barba que, ara mateix, si aquest visqués, els "demanaria alt i clar" als socialistes que "aixequessin d'una punyetera vegada aquest partit, per la dignitat de tanta gent que ho necessita".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En moments en què et trobes a gent buscant menjar als contenidors i fent cua als menjadors socials, a gent anant als supermercats a demanar menjar per als seus fills, a gent com Ricardo que portava mesos i mesos acampat en una sucursal bancària a Vigo per intentar que no el fessin fora de casa, en Gregorio ens demanaria alt i clar que aixequéssim d'una punyetera vegada aquest partit", ha explicat.

Chacón ha dit tenir aquesta "sensació" quan veu "tot això" i se'n recorda de Gregorio Peces-Barba, i ha assegurat que se'n recorda d'ell "cada dia", perquè "en un moment de tan baixa alçada de la política s'enyora tant una figura de tal nivell intel·lectual i tan brillant ésser humà com en Gregorio", ha confessat, després d'advertir que no vol "que s'ofengui ningú" amb les seves paraules.

L'exministra de Defensa, que en l'últim Congrés del PSOE no va recolzar al seu secretari general, Alfredo Prez Rubalcaba, ha destacat també la faceta "díscola" dins del PSOE de qui va ser un dels set pares de la Constitució.

Referent a això, ha dit que Peces-Barba "sempre va defensar el seu criteri davant la cúpula del partit", encara que això li va produir "algun disgust" i "el va deixar sense escó la legislatura següent".

També ha explicat que ell se sentia un "soldat ras del PSOE" i ha relatat que ella mai ha "sentit tanta llunyania de la política, de la mala política", quan va veure la "bruta i brutal campanya que la dreta va muntar" contra ell en la seva etapa d'Alt Comissionat per a les Víctimes del Terrorisme: "En aquests moments penses com de generosos vam ser en la Transició amb ells", ha subratllat.

Chacón ha participat al Congrés en una taula formada només per dones socialistes, que ha inaugurat l'homenatge dels socialistes a Peces-Barba, en presència de la seva família.

Hi han intervingut també l'exvicepresidenta del govern María Teresa Fernández de la Vega i les exministras Matilde Fernández i Angeles Amador.

A la mateixa taula, la portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, ha afirmat que l'exemple de Peces-Barba "ens dóna forces" per superar els "moments difícils" que viu la societat espanyola i també el PSOE.

stats