Política 02/06/2015

El PSOE avisa Colau: "Incomplir la llei ens porta a la llei de la selva"

Els socialistes retreuen a la probable futura alcaldessa de Barcelona que obri la porta a no acatar normes que cregui injustes

Joan Rusiñol
1 min
El portaveu parlamentari del PSOE, Antonio Hernando, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl PSOE ha retret aquest dimarts a la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, que obri la porta a no acatar aquelles normes que consideri injustes. Incomplir, assegura el portaveu parlamentari socialista Antonio Hernando, porta a la "llei de la selva". "¿Quina garantia tindran els seus representats?", s'ha preguntat després de la reunió de la Junta de Portaveus al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La probable futura nova alcaldessa de Barcelona, va assegurar, en una entrevista a el diari 'El País': "Si cal desobeir lleis injustes, es desobeeixen", en referència a la possibilitat que s'impugni una consulta per decidir si la capital del país entra a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Hernando, però, no ha volgut entrar en especulacions sobre si aquesta afirmació condiciona un eventual entesa de Colau amb el PSC. Més enllà de la realitat de l'Ajuntament de Barcelona, ha assegurat que els socialistes "facilitaran el canvi" allò on sigui possible i desbancaran el PP dels governs on puguin fer-ho ja que entenen que els ciutadans van votar a favor d'un gir cap a polítiques d'esquerres.

Sobre la xiulada a l'himne espanyol dissabte al Camp Nou, Hernando ha reiterat la condemna del PSOE per s'ha mostrat contrari a legislar "en calent". Ha recordat que la justícia ha dit que aquest tipus de protestes s'emmarquen en la llibertat d'expressió i que, per tant, el seu partit "no estaria d'acord" a condemnar "persones i plataformes" per exercir un dret democràtic, malgrat que no estiguin d'acord amb el fons i la forma de la xiulada.

stats