Política 27/05/2011

Zapatero proposa Rubalcaba com el seu candidat a la presidència del govern espanyol

El primer secretari del PSC, José Montilla, participa a la reunió per aplanar el terreny al Comitè Federal de demà

Joan Rusiñol
2 min

MadridDinou secretaris regionals, més els reponsables del PSOE a Europa i Amèrica i el líder de les joventuts socialistes, estan reunits ja a la seu del carrer Ferraz per provar de tancar la crisi de lideratge i entronitzar el vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba com a candidat a la presidència del govern espanyol. Ell no ha estat convidat a la trobada. En canvi hi assisteixen el número dos del partit, José Blanco, el secretari d'organització, Marcelino Iglesias, el vicepresident Manuel Chaves i Rodríguez Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol i secretari general ha assegurat que Rubalcaba és la seva aposta, el seu candidat perquè sigui el candidat a la presidència del govern espanyol per part del PSOE.

El full de ruta s'ha començat a clarificar després de la renúncia de Carme Chacón ahir, pressionada pel sector afí a Rubalcaba, i el Comitè Federal de demà podrà ja tancar files a l'entorn del futur candidat. Ara cal veure si s'obre el procés de primàries que defensa aferrissadament Zapatero –encara que només hi hagi un candidat– o si el partit decideix avalar directament al vicepresident primer, com demana la vella guàrdia, amb Felipe González o l'expresident extremeny Juan Carlos Rodíguez Ibarra, al capdavant.

A l'entrada, el primer secretari del PSC, José Montilla, no ha volgut fer declaracions. En canvi, el president en funcions d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha reclamat que ara és l'hora d'actuar "amb el cap i el cor" i deixar de banda "les vísceres" per trobar una solució "de síntesi, que és possible".

Sobre la taula, i per evitar el congrés extraordinari que defensa el lehendakari, Patxi López, hi ha la possibilitat de convocar una conferència política per fer un debat d'idees.

stats