Política 29/11/2011

Jáuregui i Pajín donen suport a Chacón perquè es presenti com a candidata a liderar el PSOE

Iglesias no veu cap problema en què es presenti per liderar el partit "si els militants li donen suport". No hi ha cap estatut que ho impedeixi, afirma

Ara
1 min

BarcelonaLa possible candidatura de Carme Chacón per a presentar-se com a líder del PSOE al 38è Congrés del partit comença a trobar suports. L'encara ministre de Presidència del govern espanyol, Ramón Jáuregui, ha dit en una entrevista a la Cadena SER que la ministra de Defensa en funcions "és una possibilitat" per a liderar el PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jáuregui, tot i que s'ha posicionat com "amic" d'Alfredo Pérez Rubalcaba, creu que la que va ser candidata pel PSC a les eleccions del 20-N "és una de les grans promeses" del PSOE.

De fet, el ministre de Presidència ha afirmat que ser dirigent del PSC no és cap "handicap" i que al partit "hi ha cantera". En l'entrevista, Jáuregui ha reconegut que el PSOE no té prou connexió amb la joventut.

D'altra banda, El Mundo publica aquest dimarts que Chacón ha trobat en la ministra de Sanitat en funcions, Leire Pajín, un recolzament per a la seva candidatura.

Al seu torn, el secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, ha dit en una entrevista a Rac1 que "no hi ha cap problema ni cap estatut" que impedeixi que una candidata del PSC es presenti a liderar el PSOE, "si els militants li donen el seu suport".

Iglesias ha assegurat que des de l'executiva es busca que tothom es pugui presentar. Segons diu, han rebaixat els avals per "afavorir la competència" i que el Congrés del PSOE sigui de molt debat i molta democràcia.

stats