Política 11/04/2019

El PSPV guanyaria les eleccions al País Valencià i podria reeditar el pacte amb Compromís, segons el CIS

El 38,7% dels ciutadans encara no tenen clar a quina formació donaran suport

Ara
2 min
El PSOE guanyaria les eleccions a la Comunitat Valenciana i podria reeditar el pacte amb Compromís , segons el CIS

ValènciaQuan falten menys de 24 hores perquè les formacions donin el tret de sortida a la cursa per al 28-A, el CIS ofereix noves dades per preveure els resultats finals. En aquest cas, per a les eleccions autonòmiques que se celebraran al País Valencià en el 'superdiumenge' electoral. Segons el baròmetre, els socialistes de Ximo Puig guanyarien les eleccions amb un 30,9% dels vots. Compromís obtindria un 16,9% dels sufragis i Ciutadans n'aconseguiria un 16%, superant en intenció de vot el Partit Popular, que es quedaria amb un 15,4%. Unides Podem-Esquerra Unida tindria un 8,3% i VOX un 6,5%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests percentatges es traduirien en una forquilla d'entre 33 i 36 diputats per al PSPV, entre 18 i 19 per al Partit Popular, entre 17 i 18 per a Compromís, entre 16 i 19 per a Ciutadans, 7 o 8 per Unides Podem-Esquerra Unida i 5 o 6 per a VOX.

38,7% d'indecisos

Una de les dades més significatives del CIS preelectoral és l'elevat nombre de valencians que encara no han decidit el sentit del seu vot. Un 74,9% de la població valenciana assegura que anirà a votar "amb tota seguretat" el 28 d'abril, i un 11,9% que "probablement sí que ho farà". Però del gairebé 75% que afirmen que aniran les urnes, el 38,7% no han decidit a quin partit donaran suport.

Oltra, l'única política que aprova

Pel que fa a la valoració dels líders polítics, els valencians només aproven amb un 5 la vicepresidenta en funcions de la Generalitat Valenciana i cap de Compromís, Mónica Oltra. La resta dels caps de llista no tenen l'aprovació dels seus ciutadans. Ximo Puig obté un 4,8 de valoració mitjana, seguit de la representant dels populars, Isabel Bonig (3,8), el representant de la formació taronja, Toni Cantó (3,6), i, en última posició, Rubén Martínez, diputat per Podem al Congrés de Diputats i cap de llista per a les autonòmiques.

stats