El pacte PSOE-Cs a Andalusia penja d'un fil i guanyen força les eleccions anticipades

Batet admet que si el partit taronja trenca l'acord "tot fa pensar" en un avançament electoral

L'escenari d'un avançament electoral a Andalusia agafa força quan falten poques hores perquè Ciutadans decideixi si trenca el pacte que sustenta el govern socialista de Susana Díaz. Aquest divendres Albert Rivera presidirà a Màlaga una reunió amb la direcció de la formació a la comunitat autònoma i, si el PSOE no es compromet a tirar endavant les mesures previstes a l'acord d'investidura, trencarà el pacte. Les divergències entre els dos partits es van fer evidents aquest dimecres al vespre, tal com corroboren les declaracions dels respectius líders. 

"Creiem clarament que Cs ha decidit, en una estratègia que ha anat creixent les últimes setmanes, convertir-se en un factor d'inestabilitat i abocar la comunitat autònoma d'Andalusia a unes eleccions anticipades", va afirmar en roda de premsa el portaveu del PSOE al Parlament andalús, Mario Jiménez. "Durant aquests tres anys i mig ha estat al costat de l'estabilitat i ara s'ha situat clarament al costat de la inestabilitat, per interès del senyor Rivera", va afegir. 

Una estona més tard, el líder de Cs a Andalusia, Juan Marín, va assegurar que la seva formació "ha complert amb tot el signat, però el PSOE ha decidit no fer-ho". A través d'una piulada a Twitter, va apuntar que el govern havia "mentit als andalusos" en no aprovar "mesures de regeneració ni eliminar els aforaments". A més, Cs també vol una reforma de la llei electoral i que s'acabi amb la "xarxa clientelar" a Andalusia. 

Preguntada per aquest escenari, la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha donat gairebé per fet que Andalusia es veu abocada a una convocatòria electoral. "Que Cs hagi decidit trencar el pacte de govern ens pot fer pensar en això", ha assenyalat en una entrevista a TVE, malgrat que el partit taronja encara ha de prendre una decisió definitiva. "La presidenta prendrà la decisió més adequada", ha afegit. 

Més continguts de