Publicitat
Publicitat

Rubalcaba: "Hi torna a haver un discurs molt perillós que carrega les culpes a les comunitats"

El líder del PSOE considera "deplorable" el discurs del govern espanyol amb el copagament i ofereix a Rajoy refer consensos d'Estat

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha avisat avui que "hi torna a haver un discurs molt perillós que carrega les culpes a les comunitats autònomes". En una compareixença davant la premsa, ha criticat el to "antiautonomista" que, a parer seu, atia el govern espanyol. Per això, ha reclamat al president espanyol, Mariano Rajoy, que "digui la veritat" i expliqui perquè van ser les comunitats les que van desviar el gruix del dèficit el 2011. La seva explicació és que van caure els ingressos i ho van pagar aquelles administracions que han de fer front a la part més important de la despesa social.

Rubalcaba també ha criticat els pressupostos generals de l'Estat perquè només apugen els impostos, com l'IRPF, en el tram estatal i deixen sense marge fiscal les autonomies. Per tant, l'única possibilitat que els queda, ha dit, per ajustar els números és retallar.

El líder socialista també ha titllat de "deplorable" l'actitud del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que "anuncia coses fora d'Espanya" i, després, el PP el corregeix, com ha fet avui amb el copagament sanitari per les rendes més altes. Rubalcaba ha dit que està d'acord a "millorar" l'estalvi del sistema però ha avisat que si els populars volen desmuntar el model actual els "tindrà davant".

Tot i deixar clares "les línies roges" ha allargat la mà a Rajoy per refer tres consensos: el social, si la Moncloa rectifica la reforma laboral; l'institucional, si atura el discurs antiautonomista, i constitucional, si busca punts d'acord en la llei d'estabilitat pressupostària que ara el PSOE rebutja.

De moment, Rajoy no ha trucat a Rubalcaba per veure's.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT