POLÈMICA CARTA

El PSOE comparteix la "tesi central" de la carta de González sobre Catalunya

Antonio Hernando descarta valorar la comparació que fa l'expresident espanyol entre l'independentisme i el nazisme i feixisme

La direcció del PSOE comparteix amb l'expresident del govern espanyol Felipe González la "tesi central" de  la seva carta a favor que Catalunya segueixi a Espanya perquè hi convé en el fet que "la negociació, el diàleg i l'acord" seran la via per aconseguir una solució a la deriva sobiranista. El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha expressat aquesta postura en ser preguntat sobre si l'executiva del partit està d'acord amb el text publicat per González a 'El País' i amb la comparació que fa entre Catalunya i l'Alemanya que va portar al nazisme. "On coincidim és en les tesis centrals de la carta, que són les d'un ciutadà i un president del govern que té un profund amor i estima per Catalunya, com creiem que tenen la immensa majoria de ciutadans de la resta d'Espanya, que no concep una Catalunya fora d'Espanya", ha sostingut Hernando.

En una roda de premsa a la seu socialista de Ferraz, Hernando ha posat èmfasi en el fet que la "tesi central" de González és que "la negociació, el diàleg i l'acord seran el punt per arribar a solucions respecte a aquesta crisi". "En aquesta tesi central hi estem d'acord i hi coincidim", ha afegit el portaveu socialista, que ha eludit enjudiciar el comentari de González que el que viu Catalunya és "el més semblant a l'aventura alemanya o italiana dels anys 30 del segle passat".

Més continguts de