Política 26/09/2014

El PSOE creu que Mas no cometrà "prevaricació ni desobediència"

Hernando, portaveu socialista al Congrés, considera que aquest moment s'estudiarà als llibres d'història d'aquí a uns anys

Agències
2 min

MadridEl portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha assenyalat aquest divendres que el president de la Generalitat, Artur Mas, "sap que no celebrarà el referèndum" del 9-N i que per això no cometrà "prevaricació ni desobediència" un com el Tribunal Constitucional admeti el recurs del govern espanyol i paralitzi el procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi hauria prevaricació en el moment en què el TC dictés una interlocutòria d'admissió i, paralitzat el procés, [Mas] fes actes que desobeïssin aquesta resolució del TC, però estic convençut que això no passarà, que no hi haurà prevaricació ni desobediència per part del president Mas", ha afirmat Hernando en una entrevista a RNE.

Ha advertit, a més, que la democràcia espanyola està vivint una "situació crítica" i "delicada" que, segons el seu punt de vista, s'estudiarà en el futur als llibres d'història.

Per això ha fet una crida a "tothom" a actuar amb "molt sentit comú" i "molt sentit de l'estat", i ha incidit que la no-celebració del 9-N el que generarà serà una "gran frustració" a milers de persones que acabaran responsabilitzant Mas de la qüestió.

Diferències amb el PSC

Sobre el PSC, Hernando ha reiterat que té una "discrepància bàsica" a l'entorn de la llei de consultes que no han amagat mai. Segons ha exposat, el PSOE es mostra contrari perquè sap que Mas va actuarar amb "mala" fe amb ella, metre el PSC hi ha votat a favor. Tot i tenir clar que la consulta és il·legal, creu que la llei serviria per a altres assumptes i és "similar" a les que existeixen en altres autonomies.

De totes maneres, assegura que el PSC té un "paper central" a Catalunya, una cosa que és "fonamental". Ha lamentat que potser el problema del PSC amb la resta d'Espanya és per un "problema de perspectiva". "El PSC té un espai propi en la política de Catalunya i no crec que ni l'independentisme ni l'immobilisme siguin la solució als problemes", ha sostingut.

stats