Política 20/06/2011

El PSOE, a la caça urgent del vot d'esquerres

Els socialistes elogien el Moviment 15-M, critiquen IU i reforcen el perfil més progressista de la formació

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl PSOE ha posat ja en marxa la maquinària preelectoral, si bé continua assegurant que els comicis espanyols seran quan toquen, el març de l'any que ve. Tot i això, tot el partit treballa per estar "mobilitzat" al costat del candidat Alfredo Pérez Rubalcaba, tal com els ha demanat avui el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a l'executiva federal del partit. I per escurçar distàncies amb el PP, els socialistes ja van a la cacera del vot més progressista per retenir-lo i evitar que opti per formacions més petites, com IU, o que es quedi a casa el dia de les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, avui el secretari d'Organització, Marcelino Iglesias, s'ha desfet en elogis cap al Moviment 15-M i cap als milers de persones que ahir es van manifestar pels carrers de l'Estat espanyol. Ha dit que escolten les seves reclamacions "amb moltíssim interès" perquè són "conscients de la profunditat d'aquest moviment". Respecta que els promotors de la iniciativa, segons diu, optin per no reunir-se amb ells però assegura que per "escoltar no cal seure en una taula". Iglesias ha assegurat que "comparteixen" coses, com la necessitat de millorar el sistema democràtic o lluitar contra la corrupció. En canvi, ha rebutjat que el govern espanyol s'hagi plegat als interessos dels bancs.

En canvi, el número 3 del PSOE ha criticat la decisió d'Esquerra Unida d'Extremadura de facilitar un govern del PP i l'ha titllat de "gran contradicció" que li serà molt difícil d'explicar a IU quan s'apropin moments determinants de la legislatura com l'aprovació dels pressupostos. Per Iglesias, el gest dels comunistes ha estat "lamentable" si bé ha recordat que el coordinador federal, Cayo Lara, ha fet tot el possible per evitar-ho.

Els socialistes també reforcen a partir d'ara el perfil d'esquerres amb la incorporació de Jesús Caldera com a responsable del programa electoral i l'exministra Cristina Narbona com a ponent de la conferència política que faran del 30 de setembre al 2 d'octubre. Els dos polítics estan considerats membres destacats de l'ala més esquerranosa del partit.

Elena Valenciano coordinarà la campanya en substitució de José Blanco.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats