Política 23/12/2011

Una vintenta d'ex-alts càrrecs del PSOE repliquen el manifest pro-Chacón

'Jo sí que hi vaig ser' és una reivindicació a la gestió de Zapatero. El text s'oposa sense dir-ho al 'Molt PSOE per fer'

Agències
2 min

MadridEl document Molt PSOE per fer Molt PSOE per ferja té resposta. Una vintena d'ex-alts càrrecs socialistes han replicat el manifest que feia autocrítica i demanava reformes profundes del partit amb un text partidari de la possible candidatura de Carme Chacón per liderar el PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Jo sí que hi vaig ser és una reivindicació del mandat de l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero en contra de l'autocrítica que feia l'exministra de Defensa i altres membres de l'anterior executiu estatal.

El text, publicat al diari El País, reivindica els encerts de l'encara secretari general del PSOE i reclama a la militància socialista que se li reconegui la tasca que ha dut a terme al capdavant del país en els greus moments de crisi que encara travessa.

Aquest nou text el signen exsecretaris d'estat, subsecretaris i secretaris del govern de Zapatero, que consideren que "no seria decorós que, qui va ser allà de manera evident, i cal afegir, entusiasta, aspirés ara a suggerir el contrari".

Segons afirmen al document, els qui van ser al govern de Zapatero n'estan "orgullosos" i recorden que l'anterior executiu ha dut a terme "avenços històrics en matèria de drets, de llibertats, però també de benestar social".

D'altra banda, afirmen que després de la derrota electoral els socialistes tenen d'ara endavant "molta feina per fer". "El temps s'encarregarà de donar a Zapatero el lloc que li correspon en la història d'Espanya i del socialisme espanyol", afegeix el text.

El document reconeix errors en l'executiu de l'expresident espanyol, com també que hi havia "altres alternatives" per superar la crisi econòmica.

Entre els firmants del Jo sí que hi vaig ser hi ha Diego López Garrido, Beatriz Corredor, Consuelo Rumí, Inmaculada Rodriguez Piñeiro, Gaspar Zarrías, Mercedes Gallizo, Justo Zambrano, Félix Monteira, José Enrique Serrano, a més d'altres 21 ex-alts càrrecs del govern de Zapatero.

stats