ELECCIONS EUROPEES

El PSOE s'obre ara a votar Juncker si lluita contra l'atur i l'evasió fiscal

La cap de llista del PSOE a Brussel·les considera que si el Consell no escull un dels cinc candidats europeus hi pot haver una "crisi institucional"

La cap de llista del PSOE al Parlament Europeu, Elena Valenciano, considera que el proper president de la Comissió Europea ha de ser un dels cinc candidats que van presentar els partits a les eleccions del maig. "Si Juncker no aconsegueix la majoria necessària al Consell tindrem un problema institucional i no em sembla que això sigui el que més convé a la UE en un moment de crisi", ha dit, per afegir que no es pot descartar que el PSOE acabi votant al candidat del PP europeu si es compromet a lluitar contra l'atur i contra l'evasió d'impostos.

Per ella, el rellevant no és ara qui serà el president de la Comissió Europea, sinó "que els socialistes aconsegueixin que el seu programa sigui un dels que es defensen a la UE"."Si [Junker] no es compromet amb les nostres idees polítiques, no tindrà el vot del PSOE", ha afegit.

Alternativa viva

El cert, però, és que Valenciano, que durant la campanya va lluir un pin amb els colors de la tricolor republicana, també ha deixat la porta oberta a una coalició amb els partits de l'esquerra al Parlament Europeu.

Més continguts de