Política 14/07/2015

El PP diu que la llista independentista amb societat civil és una mostra de "l'antipolítica i l'antidemocràcia"

Els socialistes consideren el principi d'acord CDC-ERC "peculiar" i "anòmal"

Acn
2 min
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando. EFE

MadridEl portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa que les "derives del nacionalisme independentista a Catalunya tenen a tothom desconcertat" i ha afegit que la possibilitat d'una llista formada per membres de la societat civil és una mostra de "l'antipolítica i l'antidemocràcia". "És lamentable que això passi en ple Segle XXI", ha afirmat Hernando, que ha qualificat de "terrible" que els dos partits concorrin amb una llista de candidats "buscats al carrer".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hernando -que aparentment no tenia coneixement que el preacord CDC-ERC inclou Mas i Junqueras a la llista única- ha afirmat que tot plegat és "la constatació d'un fracàs".

"Que dos partits estiguin pactant una llista única i que la base sigui que les que són polítics no es presentin i que siguin ciutadans buscats al carrer aspirants a polítics em sembla terrible", ha dit.

Segons Hernando "aquest moviment d'alguns per desprestigiar permanentment els polítics o els que estem en política pot ser que tingui èxit entre determinades mentalitats i polítics amb sentiment de culpa", però la realitat diu que '"l'experiència" és un grau en política.

"Ja sé que es pensa que el que és nou en política és el millor", però "crec que no és així i que quan un ha de dirigir un país ha de tenir certa experiència", ha sentenciat.

Per tant, segons diu, "totes aquestes derives del nacionalisme independentista a Catalunya ens tenen a tots certament desconcertats i també als seus votants i membres dels partits polítics, perquè és l'antipolítica i l'antidemocràcia". "El lamentable és que això passi en ple SXXI", ha conclòs.

Retrets des del PSOE

Abans, el portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Antonio Hernando, ha assegurat que la situació a Catalunya -on aquest dilluns CDC i ERC van assolir un principi d'acord per concórrer plegats en una llista amb polítics i membres de la societat civil- és "peculiar" i "anòmala".

"Fa la impressió que al principi volien llistes electorals sense polítics i ara volen anar camuflats entre ciutadans que no són polítics", ha dit Hernando, que ha afirmat que "Mas està disposat a fer qualsevol cosa perquè no s'avaluï la seva gestió, que està essent pèssima".

El polític socialista ha fet aquestes declaracions l'endemà que el PSOE aprovés una declaració a Sevilla, en què es mostraven molt crítics amb el president de la Generalitat i es comprometien a treballar frec a frec amb el PSC per intentar que les eleccions del 27 de setembre obrin la porta a un canvi de govern.

stats