Política 03/06/2015

Pedro Sánchez apel·la al suport de C's a Madrid i València hores abans de reunir-se amb Pablo Iglesias

"M'agradaria que C's fos un partit progressista, però han de ser els fets els que ho diguin", afirma el líder del PSOE

Acn
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, aquest dimecres a Ferraz. EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha apel·lat aquest dimecres al suport de Ciutadans a la constitució de governs progressistes a les comunitats de Madrid i de València, on el PP ha perdut la majoria absoluta. Ho ha fet hores després de reunir-se amb el líder de C's, Albert Rivera, aquest dimarts, i poques hores abans de fer-ho amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, a qui durant una roda de premsa a la seu del PSOE ha recordat que té "una enorme oportunitat de ser conscient que els espanyols han demanat diàleg, reformes, i no desprestigiar les institucions". "Si Podem aposta per l'estabilitat i la reforma i no per la ruptura, el PSOE s'hi podrà entendre", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa on ha assegurat que els acords per a la constitució de governs es negociaran a escala territorial però on ha insistit que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, té a les seves mans demostrar que el seu és un partit progressista i no dóna suport a Madrid i València a un partit com el PP que "privatitza" els serveis socials. "M'agradaria que C's fos un partit progressista, però han de ser els fets els que ho diguin", ha sentenciat.

El líder del PSOE es reunirà aquest dimecres al vespre amb el de Podem, Pablo Iglesias, amb qui preveu mantenir una trobada informal per abordar els possibles acords per a la constitució de governs a ajuntaments com el de Madrid. Segons ha afirmat, les negociacions de fons sobre els governs municipals i autonòmics "les estan liderant els que estan cridats a presidir i ser alcaldes" i els líders dels partits es limiten a "obrir un espai de diàleg per forjar relacions de confiança".

stats