Política 02/09/2018

El PSOE insta el PP, Cs i els independentistes a deixar d’"atiar" el conflicte "per esgarrapar vots"

Ciutadans acusa els socialistes de "fer costat" als partits sobiranistes

Ara
2 min
El portaveu del PSOE al Senat, Ander Gil

BarcelonaDesprés d'una setmana marcada pel conflicte dels llaços grocs –el mateix líder de Cs, Albert Rivera, en va arrencar a Alella– el PSOE s'erigeix en una posició de centre. Aquest diumenge el portaveu del grup parlamentari socialista al Senat, Ander Gil, ha fet una crida a PP, Cs i els partits independentistes a deixar d’"atiar" el conflicte a Catalunya "per esgarrapar vots". Una actitud, segons Gil, "clarament irresponsable" en un moment en què es necessita "calma" i "assossegament". Per això el socialista ha demanat "intel·ligència" i "sensatesa" al president de la Generalitat, Quim Torra, i li ha dit que no torni a incórrer en els "errors del passat". En concret, Gil ha exigit a Torra que no aposti per la unilateralitat "que tants mals resultats ha donat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de Medina de Pomar (Burgos), en declaracions recollides per l'ACN, el senador ha lamentat que l’independentisme, "capitanejat" per l’expresident Carles Puigdemont, també "utilitzi el conflicte per a interessos particulars". Des del PSOE han criticat que Torra "només es dirigeixi a una part dels catalans" i han apostat perquè a escala estatal les formacions contribueixin al procés de diàleg que Sánchez ha obert "per donar una resposta política amb l’Estatut i la Constitució com a base".

Ciutadans acusa Sánchez de posar-se "al costat" de l'independentisme

Tot i les crítiques del PSOE a l'independentisme, des de Ciutadans han acusat aquest diumenge Pedro Sánchez de posar-se "al costat" dels partits a favor de la república catalana. La portaveu de Cs a l'Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, ha dit que "l'única resposta" que està donant Sánchez és la de "camuflar" el conflicte.

En declaracions als mitjans de comunicació recollides per Europa Press, Villacís ha criticat que el PSOE rebés el suport dels partits independentistes per arribar a la Moncloa i que ara estigui fent "els ulls grossos" davant d'aquestes formacions que "volen trencar Catalunya i Espanya".

Ha instat a "obrir els ulls a la realitat com més aviat millor" perquè a Catalunya la societat "està absolutament dividida", insistint, d'aquesta manera, en el discurs de la fractura. També ha tornat defensar que s'apliqui de nou a Catalunya l'article 155 de la Constitució, malgrat que la Generalitat no ha desobeït la llei.

"Esperem que Sánchez s'acosti més al PSOE que va donar suport al constitucionalisme en lloc de posar-se de costat dels independentistes", ha subratllat Villacís.

D'altra banda, preguntada sobre els llaços grocs, Villacís ha dit que "l'Estat està desapareixent" en molts llocs de Catalunya i que hi ha ciutadans que "se senten cada vegada més sols".

A més, Villacís ha remarcat que des de la formació taronja seguiran traient llaços grocs perquè la carrers "són de tots".

stats