Política 02/03/2016

El PSOE no vol saber res del PP i implora el vot de Podem: "N'hi ha prou que Iglesias no voti amb Rajoy"

El portaveu socialista sentencia que "PP i PSOE no governaran mai", mentre els socis de Ciutadans amb qui han signat l'acord insuficient busquen la complicitat del PP, que rebutja cap possibilitat de fer plegar Rajoy

M.colomer
2 min
El PSOE no vol saber res del PP i implora el vot de Podem: "N'hi ha prou que Iglesias no voti amb Rajoy"

Barcelona"Més enllà del bloc dereta-esquerra hi ha el bloc canvi-continuïtat. I en el de canvi hi poden haver 208 diputats". El portaveu del PSOE, Óscar López, ha implorat aquest dimecres a Podem que faciliti la investidura de Pedro Sánchez, ja sigui per activa –aquest mateix dimarts al vespre en la primera votació a partir de les 20 h– o per passiva –en la segona votació–: "N'hi ha prou que Pablo Iglesias no voti amb Rajoy".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, López ha advertit que "o la gent es posa al cap" que "s'hauran de fer acords" tant sí com no, ja sigui ara o en cas que calgui repetir les eleccions, o "no hi haurà nova política". I mentre el diputat de C's al Congrés José Manuel Villegas advertia que no és possible un acord que subscriguin ells i Podem a la vegada –en això estan d'acord amb els de Pablo Iglesias–, instava el PP, també en declaracions a Catalunya Ràdio, a sumar-se al pacte amb el PSOE, perquè "les reformes no es poden fer sense ells". El socialista López, però, ja li ha respost: "El PP i el PSOE no han governat mai junts i no hi governaran mai".

Rajoy no plegarà

Sigui com sigui, el PP no preveu sota cap concepte, per ara, fer plegar el seu candidat, Mariano Rajoy, per aplanar el terreny a un eventual gran acord amb el PSOE i C's. Ho ha afirmat el portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando: "Que Rajoy plegui? En absolut. Ha de plegar qui va guanyar el 20-D?". Això sí, ha instat Sánchez a canviar de discurs i estratègia, que "accepti que ha perdut" i que s'obri a una gran coalició de PP, PSOE i C's. Un laberint que de moment només apunta a una sortida: unes noves eleccions.

stats