Política 03/06/2013

Valenciano: "El millor per al PSOE i el PSC és romandre junts"

La dirigent socialista assegura que és compatible oposar-se a la reforma de l'avortament i la llei Wert i apostar per pactes econòmics amb el PP

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridLa número dos del PSOE, Elena Valenciano, ha assegurat aquest dilluns que "la voluntat del PSOE i el PSC, des del minut u, és entendre'ns. El millor per al PSOE i el PSC i per a Espanya i Catalunya és romandre junts". La socialista ha respost així de contundent després que la direcció federal del PSOE hagi marcat una sèrie de línies vermelles a la proposta de reforma constitucional del PSC i després de la reunió del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, amb el primer secretari dels socialistes, Pere Navarro. Per Valenciano, "junts serem més forts", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Valenciano ha fet aquestes declaracions minuts abans que Rubalcaba es reunís amb el president d'Andalusia, José Antonio Griñán, i el d'Astúries, Javier Fernández, per analitzar l'esborrany sobre el futur model territorial elaborat per Ramón Jáuregui. Segons Valenciano, és una reunió en el context de la ronda de contactes de la direcció socialista amb totes les federacions.

Paralel·lament, la mà dreta de Rubalcaba ha assegurat que el PSOE seguirà lluitant per aconseguir pactes amb el govern central, malgrat que s'oposi de ple a la reforma de la llei de l'avortament que pretén fer el ministre de Justícia i a la llei Wert perquè són "dos exemples de desigualtats". La via pactista socialista té dos fronts diferents. Per una part vol aconseguir un gran pacte a nivell estatal amb tots els agents socials i actors econòmics per acabar amb l'atur i, per l'altra, un gran acord amb el govern central per defensar els interessos d'Espanya a la UE de cara a la propera cimera europea de juny, perquè, segons Valenciano, "volem arribar amb una posició de fortalesa a Europa".

stats