Política 13/09/2014

Iceta demana a Rajoy que "no es refugiï darrere les lleis"

El líder del PSC creu que Mas contempla unes altres anticipades. "No s'haurien d'acumular derrotes sinó començar a guardar victòries", adverteix

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta. SERGIO BERRENECHEA / EFE

MadridEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha respost aquest dijous al govern espanyol que "té la responsabilitat de salvaguardar la llei, però també de trobar solucions". A les portes del primer comitè federal del PSOE des de l'elecció del seu nou secretari general, Pedro Sánchez, el líder del PSC ha puntualitzat que, tot i que ell no es va manifestar a la 'V', vol un canvi. "Que [Rajoy] no es refugiï darrere de les lleis, perquè contribuir amb solucions és la seva obligació", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Iceta considera que Mas ja contempla eleccions anticipades. El PSC no és partidari d'una nova convocatòria electoral perquè caldria "deixar d'acumular derrotes i començar a guardar victòries".

El líder del PSC està satisfet de les posicions de Pedro Sánchez sobre la consulta i la defensa del PSOE per una reforma constitucional. Per això traslladarà tres consideracions al comitè federal. Primera, que "així no es pot seguir". Segona, que "cal diàleg". I tercera, que "no hi haurà una solució fins que es passi per les urnes". "No demanem de trencar la llei", ha puntualitzat.

Valoració de la 'V'

La direcció del PSC, tot i no haver participat en la manifestació de l'ANC, considera que la protesta recull el clam de "sectors majoritaris de la societat catalana, descontents amb la situació". "Si algú va pensar que el cas Pujol desactivaria el procés, s'equivocava molt", ha advertit.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va evitar divendres valorar el clam massiu de la 'V' i es va limitar a assenyalar que "els ciutadans tenen dret a manifestar-se, però els governants tenim l'obligació de complir la llei".

Aquest dissabte a Ferraz se celebra el primer comitè federal des de la renovació del partit socialista. Els punts de l'agenda són, bàsicament

stats