Política 10/05/2015

Pedro Sánchez reclama el "vot útil" per ser la primera força el 24-M

El candidat socialista a la Comunitat de Madrid s'obre a pactes: per governar caldrà "capacitat per aconseguir acords i consens"

Ara
1 min
Pedro Sánchez, durant la intervenció al congrés dels socialistes catalans / PERE VIRGILI

MadridEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha reclamat aquest diumenge "el vot útil" perquè "no els valen les segones posicions" en les eleccions del pròxim 24 de maig. Sánchez, que no descarta pactes amb Ciutadans, Podem i Esquerra Unida però que deixa la porta oberta a decidir als 'barons' autonòmics, desmana, per sobre de tot "un pacte entre generacions per acabar amb les fractures del PP". Durant un míting a la festa de la rosa de Fuenlabrada, al sud de Madrid, en què també ha intervingut l'alcalde de la localitat i candidat a la reelecció, Manuel Robles, imputat el desempre passat per un presumpte cas de prevaricació, Sánchez ha dit que el PSOE "no és el mateix" que el PP perquè actua amb "exemplaritat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat del PSOE a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, que també ha participat en el míting, s'ha obert a pactes. Per governar caldrà "capacitat per aconseguir acords i consens". Però per a Gabilondo això no serà possible si partits com Podem -a qui no ha mencionat- "comencen a desqualificar a d'altres candidats, encara que ho mereixin". "Si comencem a desqualificar i a atacar als altres ho tindrem més difícil per arribar a acords", ha assenyalat.

stats