Sánchez, sobre el 27-S: "Mas està més pendent de fracturar Catalunya que d'acabar amb la desigualtat"

El líder del PSOE diu en una entrevista a RNE que, "desgraciadament", els catalans votaran el setembre

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha lamentat de nou aquest divendres que el president de la Generalitat, Artur Mas, estigui decidit a convocar eleccions anticipades el 27-S. "Crec que, desgraciadament, anem a un escenari d'aquestes característiques", ha dit en una entrevista a RNE. Sánchez creu que "el president de la Generalitat està més pendent de fracturar socialment i políticament Catalunya que no pas per convocar una majoria social per sortir s'una situació greu de desigualtat".

Sobre possibles pactes, ha instat Ciutadans a "seguir la mateixa lògica" que al País Valencià, on han dit que és "evident" que no donaran suport al PP, i a no permetre la investidura de Cristina Cifuentes (PP) com a presidenta de la Comunitat de Madrid. Tot i això, Sánchez no veu malament que els populars permetin la investidura de Susana Díaz a Andalusia. "Parlem d'un acord d'investidura i no d'un pacte de legislatura", ha puntualitzat. "Si no hi ha un projecte alternatiu, qui sentit té que no es permeti la constitució del govern?", ha afegit deixant entreveure que finalment seran els popular qui permetran que Díaz continuï sent presidenta. Això sí, ha puntualitzat que "no arribaran a acords durant la legislatura amb el PP".

El líder del PSOE ha insistit que tant durant el dinar amb Albert Rivera, de Ciutadans, com durant el sopar amb Pablo Iglesias, de Podem, no es va parlar de possibles pactes perquè els deixen als seus 'barons' autonòmics. Sánchez s'ha volgut situar de frontissa entre les dues formacions i recordar que "els ciutadans espanyol han dit clarament que qui lidera l'esquerra i el canvi és el PSOE".

"El PP s'ha autoexclòs"

Malgrat un possible pacte d'investidura a Andalusia, els socialistes mantenen que cal expulsar el PP dels governs autonòmics perquè "el PP s'ha autoexclòs per les seves polítiques" i ha impossibilitat l'acord amb d'altres partits. "Ha estat el PP el que ha trencat els consensos bàsics de l'estat del benestar. Ha passat de la majoria absoluta a la soledat absoluta", ha afegit.