Política 27/02/2015

Sánchez va guanyar Rajoy en el debat de política general per només 7 dècimes, segons el CIS

Un 37% dels enquestats, però, considera que ningú va guanyar

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Amb la vista posada en les eleccions, Rajoy va deixar clar ahir que fia l’estratègia electoral a un relat econòmic triomfalista. L’oposició va censurar la falta d’autocrítica en el discurs i l’immoblisme en la qüestió territorial.

MadridEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, hauria guanyat per la mínima el debat de política general al Congrés, segons l'enquesta del CIS, amb un 21,7% dels suports, set dècimes per sobre que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb un 21%. Tot i això, la majoria dels enquestats, un 37,2%, considera que ningú va guanyar. És més, un 90% opina que les crítiques, els retrets i les acusacions van dominar el debat i només un 4,2% creu que els polítics es van centrar en presentar propostes per solucionar els problemes de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al CIS li ha estat complicat tenir una mínima mostra per a fer l'enquesta -que ha publicat amb retard respecte d'altres anys i la xarxa ja ha començat a bullir amb insinuacions que el PP podria estar cuinant-la- perquè més de la meitat de les persones han seguit el debat amb poc (43% ) o gens (12,4%) d'interès.

L'enquesta es va fer entre el migdia del dimecres i la nit de dijous i es van realitzar un total de 1.674 entrevistes en 675 municipis i 50 províncies. La pregunta sobre qui ha guanyat el debat només es va fer als que coneixien que hi havia aquesta cita aquest setmana i el van seguir per televisió o a través d'altres mitjans, a més d'escoltar les declaracions de Sánchez.

stats