Política 14/02/2012

El PSOE donarà suport a la reforma del sector financer

La portaveu socialista al Congrés, Soraya Rodríguez, eleva la duresa del discurs contra una altra reforma, la laboral

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl grup socialista no posarà traves al Congrés dels diputats a la reforma del sector financer del ministre d'Economia, Luis de Guindos, per sanejar la banca espanyola. Ho ha anunciat avui la portaveu parlamentària del PSOE, Soraya Rodríguez, que s'ha estrenat a la cambra explicant els acords presos pels socialistes en la reunió d'aquest matí. Segons ha explicat, hi ha elements que els generen dubtes, com la transparència o l'evolució del crèdit, i per això exigeixen com a contrapartida una subcomissió parlamentària per analitzar aquests aspectes. La reforma es convalida al Congrés dijous que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta, doncs, d'un gest clar de Rubalcaba a Rajoy, un dia abans de la reunió que tots dos mantindran a la Moncloa demà. I és que els populars no van donar suport a la reforma financera del govern de Zapatero. Pels socialistes, és un exemple de "l'oposició útil" que va prometre el nou secretari general al congrés del PSOE de Sevilla.

En canvi, la portaveu del PSOE ha elevat el discurs en contra de la reforma laboral i ha avançat l'"oposició frontal" des de la cambra baixa aquesta iniciativa. Ha assegurat que es tracta d'una reforma pactada amb els empresaris –"els que hi surten guanyant"– des de fa temps i l'ha qualificada de "frau electoral" perquè, segons ha dit, el PP va ocultar les seves intencions reals a la campanya de les eleccions del 20-N. Per Rodríguez, "es busca l'ajustament des de l'acomiadament". Denuncia que hi ha "clarament" un pacte contra-reformista entre el PP, la CEOE i la Conferència Episcopal per fer un a "retallada de drets econòmics, socials i civils·" durant els primers 50 primers dies de mandat. Pel PSOE, la reforma "generarà més atur".

stats