Política 10/07/2012

El PSOE avisa Rajoy que "no carregui al cap de l'estat" les retallades de divendres

Els socialistes no es creuen que sigui una casualitat que el rei presideixi aquesta setmana el consell de ministres

Joan Rusiñol
1 min

MadridAl grup socialista no li ha fet cap gràcia que el rei Joan Carles presideixi divendres un consell de ministres deliberant a la Zarzuela, just la setmana en què la Moncloa preveu aprovar un nou paquet de reformes i retallades. La portaveu parlamentària del PSOE, Soraya Rodríguez, ha avisat Mariano Rajoy que "no intenti carregar al cap de l'estat les mesures que adopti el govern, que són únicament i exclusiva responsabilitat del president espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Esperem que no hi hagi una intencionalitat", ha dit després de la junta de portaveus del Congrés. Fonts socialistes posen en dubte que sigui una coincidència que justament aquesta setmana el monarca espanyol presideixi una reunió tan decisiva, malgrat que no és la primera vegada que es fa en democràcia.

Soraya Rodríguez havia recordat abans que, si és cert que Europa no exigeix condicionalitats a la política econòmica del govern espanyol pel rescat bancari, aleshores Rajoy és l'únic autor de mesures "injustes" com la previsible apujada de l'IVA.

stats