Política 05/02/2012

Rubalcaba: "Hem integrat el 80% del partit"

El secretari general promet una oposició "útil", que "pactarà discreparà i confrontarà"

Joan Rusiñol
1 min

SevillaEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que la nova executiva del partit "integra el 80%" de la formació. "Ahir em vau votar un 52%, avui un 80%. Hem guanyat 30 punts". "Unitat", ha subratllat diverses vegades en el discurs de clausura del 38è congrés socialista. "Som un gran partit, que actua amb grandesa", ha assegurat. "Us demano que siguem sent forts, audaços i que actuem amb grandesa pensant en els interessos dels espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha volgut deixar clar que el nou òrgan directiu no respon a un repartiment territorial o generacional, sinó que és "un equip solvent i coherent". I sobre el futur: "Deixem de pensar per què no ens han votat i comencem a reflexionar sobre com ho fem perquè ens tornin a votar". Per ell, aquest punt d'inflexió demostra que el congrés de Sevilla ha apostat pel "canvi".

Rubalcaba ha assegurat que farà una oposició "útil", que "pactarà, discreparà i confrontarà" en funció de les propostes que faci el govern espanyol. Una política basada en "l'ocupació, Europa i l'equitat".

De les resolucions, Rubalcaba ha destacat que, a partir d'ara, hi haurà "primàries a la francesa" (obertes a tots els simpatitzants) per escollir el candidat a la presidència del govern espanyol.

stats