Política 21/05/2013

El PSOE afirma que Rajoy és “el fil conductor” dels casos Bárcenas i Gürtel

La portaveu del partit, Soraya Rodríguez, considera que Aznar hauria d'oferir "alguna explicació" sobre la trama Gürtel en lloc "d'anunciar tantes querelles"

Efe
1 min

MadridLa portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, ha acusat aquest dimarts el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de ser "el vertader fil conductor" dels casos Gürtel i Bárcenas. Rodríguez considera que "a través de delictius i continuats presumptes suborns de funcionaris" Rajoy "ha permès que el PP toqués moltíssims diners irregulars". I ha recordat que Rajoy ha sigut el líder del partit durant els últims deu anys i que ha estat en els òrgans de direcció des que la trama va començar a muntar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu del PSOE també ha insistit en la roda de premsa posterior a la reunió de la junta de portaveus de la cambra baixa que Rajoy i l'expresident del govern espanyol José María Aznar han de donar explicacions sobre aquests casos. En concret, ha afirmat que "hi ha milions de raons per les quals Rajoy ha de donar la cara" i que "en lloc d'anunciar tantes querelles" Aznar hauria d'oferir "alguna explicació".

A més, Rodríguez ha considerat que és "molt preocupant i molt greu" que el president del Senat, Pío García Escudero, hagi declarat en les causes de Bárcenas i Gürtel. Quan se li ha preguntat directament si Escudero hauria de dimitir, Rodríguez ha afirmat que "és una reflexió important".

stats