Política 24/11/2014

El PSOE, a favor de traslladar a Barcelona algunes institucions de l'Estat

Els socialistes creuen que la mesura, proposada pel PSC, encaixa amb el model federal que propugnen

Efe
1 min

MadridLa secretària d'estudis i programes del PSOE, Meritxell Batet, s'ha mostrat partidària que algunes institucions oficials tinguin la seva seu a Barcelona i en d'altres ciutats perquè l'Estat "estigui present en els diferents territoris" i les seves estructures no siguin només a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Batet ha defensat aquesta idea a la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva socialista després de ser preguntada per la proposta del candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, que Barcelona i Madrid siguin cocapitals d'Espanya en la futura reforma constitucional i que el Senat es traslladi a la Ciutat Comtal.

Segons Batet, seria "bo que algunes estructures i institucions de l'Estat puguin situar-se a Madrid, a Barcelona i a d'altres ciutats" perquè es reflecteixi el caràcter federal que el PSOE pretén inculcar al model territorial amb la renovació de la carta magna.

"Això entra dins d'una concepció federal, on no hi ha una concentració de tots els organismes en un sol punt, sinó que hi ha un repartiment d'institucions per tot l'Estat, que és una manera que l'Estat estigui present en els diferents territoris. És una cosa molt positiva", ha opinat la diputada del PSC.

Després de recordar que aquest assumpte no s'ha abordat de moment en la direcció socialista, Batet ha recordat que quan el PSC va estar al capdavant de l'alcaldia de Barcelona ja va plantejar la possibilitat de la cocapitalitat, tot i que "de manera simbòlica, no tant que es reculli en la Constitució o en una llei ".

La secretària d'estudis i programes del PSOE ha recordat que Barcelona és la segona ciutat més important del país i "té una projecció internacional que és positiva per a tot Espanya".

stats