Política 29/09/2011

El PSOE estén la mà al PP per fer grans pactes d'estat després del 20-N

Els socialistes reiteren que ells estan oberts a tancar acords i que ha sigut el PP qui no ho ha volgut durant aquesta legislatura

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa directora de la campanya electoral del PSOE, Elena Valenciano, ha confirmat avui que, si guanya les eleccions, Alfredo Pérez Rubalcaba oferirà pactar grans qüestions d'estat al PP. "És clar que sí", ha sentenciat quan li han preguntat per la possibilitat d'aquests acords estatals. Valenciano ho ha dit en una compareixença a la seu socialista a Madrid per presentar la conferència política del partit que comença demà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Valenciano s'ha mostrat predisposada als pactes amb els conservadors, després que el president del Congrés, el també socialista José Bono, hagi demanat avui moderar els atacs contra les retallades del PP i ha apostat per l'entesa entre PSOE i PP fins i tot abans dels comicis espanyols del novembre. La dirigent socialista ha recordat que ells sempre han mantingut estesa la mà a l'oposició i que ja els "hauria agradat" que Mariano Rajoy hagués recollit el guant. "Ells encara han de demostrar la voluntat d'arribar a acords", ha dit. "Amb petits pactes ja ens hauríem conformat".

Aquestes paraules arriben dies després que un dels pares de la Constitució, Miquel Roca, alertés que els dos grans partits espanyols pactarien una nova llei electoral per enviar "a galeres" els nacionalistes.

stats