Política 02/04/2011

Objectiu del PSOE: començar el setembre amb el nou candidat

El calendari es decidirà en un comitè federal el 28 de maig

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha avançat que el procés de primàries començarà a posar-se en marxa en un comitè federal després de les eleccions del 22-M amb la intenció d'aparcar el debat perquè no contamini la campanya electoral. Aquest reunió del màxim òrgan entre congressos del PSOE es podria reunir el dia 28 de maig, el dia que es pactaria el calendari. A primera hora, fonts del partit asseguraven que seria al juny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A partir d'aquí comença un procés de 15 dies per formalitzar les candidatures, amb els avals reglamentaris necessaris. Si només hi ha un candidat, immediatament el partit el donarà per proclamat. Si n'hi ha més d'un, un escenari probable, s'obre un procés molt més llarg que es donarà, per tant, durant l'estiu. L'objectiu, segons fonts pròximes al president espanyol, és començar el curs polític el setembre amb els deures fets i el nou candidat proclamat.

Alguns dels que han intervingut a porta tancada, com el president andalús José Antonio Griñán, ha dit que avui "Zapatero ha estat a l'alçada del partit i ara cal que el PSOE estigui a l'alçada de Zapatero".

stats