Política 11/06/2019

Podem i el PSOE acorden enviar Vox al galliner del Congrés

El PNB obté un lloc privilegiat i ERC queda per davant de la ultradreta

D.s.u.
1 min
Petons, encaixades de mans i samarretes: la sessió constitutiva del Congrés i el Senat en fotos

MadridLa mesa del Congrés ha acordat aquest dimarts la nova distribució dels escons de la cambra baixa, gràcies a la majoria del PSOE i Unides Podem. Els dos partits han acordat relegar Vox al galliner de l’hemicicle, a la penúltima i última fila, on fins ara hi havia el grup mixt.

Distribució de l’hemicicle

El partit d’ultradreta quedarà ubicat just al darrere dels diputats d’ERC, que milloren lleugerament la posició i queden just darrere dels del PNB, que han obtingut els escons de primera fila, a la banda del centre-dreta de l’hemicicle.

El creixement en el nombre de diputats del PSOE, que ocupa l’extrem esquerre de la cambra, ha desplaçat Unides Podem a la part central del Congrés, al davant del grup mixt, on s’ubicaran els diputats de JxCat, entre d'altres, que estaran a l’última i penúltima fila, just a l’esquerra de Vox. En aquest grup, previsiblement, hi haurà els tres escons buits dels presos polítics que són diputats de la formació independentista, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

Per la seva banda, Ciutadans és desplaçat a la dreta respecte a la ubicació de l’anterior legislatura i comparteix el terç dret de l’hemicicle amb el PP.

Tant el PP com Ciutadans han criticat la distribució dels escons i han lamentat que el PSOE i Unides Podem hagin fet valer la seva majoria per imposar-la en lloc de mirar de trobar una solució consensuada en la reunió de secretaris de la mesa del Congrés com, afirmen, passa habitualmen.

stats