Política 10/10/2017

El PSOE admet haver pecat "de bona fe" i no considera que Puigdemont hagi obert la via del diàleg

Ábalos anuncia que el partit "prendrà decisions" després del consell de ministres d'aquest dimecres

Ot Serra
1 min
José Luís Ábalos (PSOE), en una imatge d'arxiu

MadridEl PSOE ja esgota les últimes hores abans d'abonar-se a allò que decideixi fer el govern espanyol a Catalunya. En una compareixença a la seu de Ferraz, el secretari d'organització dels socialistes, José Luis Ábalos, ha reconegut que hi ha hagut un "abús d'esperança i de bona fe" amb la possibilitat que Carles Puigdemont "tornés a la legalitat", però ha lamentat que no hagi sigut així. "La invitació al diàleg parteix de la consideració d'una república independent que exigeix negociar d'igual a igual amb l'Estat. Per a nosaltres això no és el diàleg sincer", ha apuntat el dirigent socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Ábalos, es fa difícil "interpretar o valorar" el que ha decidit el Govern i ha posat en contradicció el discurs de Puigdemont, que ha proposat suspendre la declaració d'independència, amb el manifest signat per tots els diputats independentistes, que no parla d'aquesta aturada. "En aquesta indefinició potser s'amaga el seu propòsit", ha assenyalat Ábalos, que ha denunciat que Puigdemont "eludeixi les seves responsabilitats". En la mateixa línia que el govern espanyol, el dirigent del PSOE ha titllat d'"absurd" el debat que ha tingut lloc al Parlament perquè se sustenta sobre "plantejaments il·legals, suspesos i nuls de ple dret".

Ábalos ha anunciat que aquest dimecres a les deu del matí es reunirà l'executiva federal del PSOE, després del consell de ministres extraordinari convocat per Rajoy una hora abans. "Les decisions les prendrem aquest dimecres", ha assegurat, un cop l'executiu decideixi quina via emprèn per aturar el full de ruta independentista.

stats