Publicitat
Publicitat

El PSOE adverteix al PP que "vénen temps dolents" a la primera reunió pel traspàs de poders

La primera reunió del traspàs de poders a la Moncloa serveix per acordar els mecanismes perquè l'executiu en funcions informi el PP de tots els assumptes fins que Rajoy prengui possessió, que serà el proper 15 o 16 de desembre

La primera reunió per al traspàs de poders entre l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero i el de Mariano Rajoy s'ha celebrat aquest matí a la Moncloa. Durant els primers minuts de la trobada el ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregui, ha reconegut la dificultat de la situació actual i ha advertit a la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, que "vénen temps dolents" abans de felicitar la portaveu per la seva recent maternitat, segons destaca Efe.

L'equip del PP estava format, també, pel secretari d'Economia, Álvaro Nadal, i el número dos del grup parlamentari del PP, José Luis Ayllón. Per part del PSOE també hi eren presents el director del gabinet de la Presidència del Govern, José Enrique Serrano, i el secretari d'estat d'assumptes constitucionals, José Luis de Francisco. Aquesta ha estat la primera de les reunions que mantindran ambdues delegacions els propers dies.

A la reunió s'han fixat els paràmetres segons els que l'executiu mantindrà informat el PP de la seva gestió ordinària, sobretot a les decisions dels propers consells de ministres. L'executiu en funcions també informarà l'equip de Mariano Rajoy dels assumptes que impliquin la presa d'una posició política, tant pel que fa a les negociacions com a les reunions sectorials o les cimeres internacionals.

Les Corts gGenerals es constituiran el 13 de desembre, i a partir d'aquesta data els partits amb representació tindran cinc dies per erigir-se en grups. La previsió inicial era que la investidura de Mariano Rajoy fos els dies 20 i 21 de desembre, però el vicepresident de Política Territorial en funcions, Manuel Chaves, ha explicat que es podria avançar al 15 o 16 de desembre.

RE

Més continguts de