Política 31/01/2017

El PSOE es plega al PP al Congrés i deixa passar tots els decrets del govern espanyol

El portaveu popular treu pit de la "legislatura col·laborativa" mentre que En Comú Podem acusa els socialistes de fer de "comparsa"

Dani Sánchez Ugart
2 min
Antonio Hernando (PSOE) i Rafael Hernando (PP) / EFE

MadridEl PSOE continua fent passos per fer realitat la gran coalició a l'ombra que Mariano Rajoy implora des que va ser investit president espanyol. El Congrés de Diputats ha estat aquest dimarts testimoni una vegada més d'aquesta sintonia entre els dos grans partits espanyols, amb la validació, gràcies als vots socialistes, dels tres decrets llei que l'executiu pretenia aprovar: el de garantia juvenil, el del bo social elèctric i el de les clàusules terra. En el cas dels dos primers decrets, els socialistes han votat a favor de la validació, mentre que en el cas del tercer n'han facilitat l'aprovació amb la seva abstenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el partit es torna a alinear al Congrés amb el PP i també amb Ciutadans, i en contra de la minoria d'esquerres. Per aquest motiu el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha assegurat que el PSOE "no vol fer d'oposició sinó de comparsa". Domènech ha recordat que el decret llei del bo social no hauria evitat la mort de l'anciana de Reus que va morir sense llum, perquè no la podia pagar, mentre que el de les clàusules terra permet a la banca tractar cas per cas i no tornar els diners de manera conjunta.

El portaveu del PP, Rafael Hernando, en canvi, s'ha felicitat per l'actitud dels socialistes, i ha tret pit de la "legislatura col·laborativa" que segons ell està impulsant el seu partit. Hernando també ha dit que els dos partits majoritaris del Congrés negocien els pressupostos, però el seu homòleg socialista, Antonio Hernando, ho ha desmentit, i ha insistit que presentaran una esmena a la totalitat dels comptes.

Els socialistes escenificaran un allunyament del PP aquest dimecres, durant la sessió de control al govern espanyol, i també dijous, quan tiraran endavant una iniciativa de renda mínima garantida.

stats