Política 31/03/2015

El PSOE assegura que l'acord pel full de ruta és "un pas més cap a l'abisme i la ruptura interna"

Patxi López assegura que la proposta és un moviment d'"irresponsabilitat política". El candidat socialista a l'alcaldia de Madrid, Antonio Miguel Carmona, ha instat la fiscalia a actuar per frenar el procés

Ara
2 min
Patxi López. EFE

BarcelonaEl secretari d'Acció Política, Ciutadania i Llibertats, Patxi López, ha assegurat que l'acord assolit ahir entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes, és "un pas més cap a l'abisme i la ruptura interna". Segons ha dit, l'independentisme està proposant "aixecar una nova frontera interna" entre els ciutadans de Catalunya, "sense adonar-se que la societat catalans s'està esgotant en un soroll permanent que no porta en lloc i que no resol cap dels seus problemes, sinó que els agreuja".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el dirigent socialista, la nova proposta de full de ruta és un moviment d'"irresponsabilitat política" per tres raons: perquè la pròpia independència s'oblida que "les societats són plurals i diverses", perquè "nega el diàleg" i perquè és un pas més a la "frustració". En aquesta línia, el PSOE nega que el 27-S siguin unes eleccions plebiscitàries. "La democràcia és el respecte dels drets de les minories dins de les regles marcades i, el contrari, és imposar la tirania", ha conclòs.

A través d'un comunicat, López ha afirmat que el PSOE vol acabar ja amb "l'espiral de confrontació permanent" i la solució, ha dit, està en proposar "projectes comuns i compartits". En aquest sentit, López ha tornat a brandar la reforma de la constitució que defensa el PSOE per retrobar un nou encaix entre Catalunya i Espanya. Un projecte que, segons López, "no és de ruptura ni d'immobilisme, sinó un projecte que avança cap el que hem de fer, que és compartir destí i compartir futur".

Segons ha dit, l'independentisme està "perdent pistonada" a Catalunya i en aquesta conjuntura, el PSOE vol allunyar "aquesta crispació permanent de la societat" i aposta per una política que resolgui els problemes reals dels catalans. "Volem proposar un projecte de convivència i enteniment i fer una Catalunya entre tots i no d'uns contra tots".

Crida a la Fiscalia perquè actuï

Més enllà ha anat el candidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid, Antonio Miguel Carmona, que aquest dimarts ha instat el fiscal general de l'Estat a actuar per aturar "la deriva independentista" de CDC i ERC. Carmona ha deplorat la "tebior" del govern de Mariano Rajoy, a qui ha acusat de "mirar cap a una altra banda" per no afrontar el contenciós polític Catalunya-Espanya.

En una trobada amb hotelers a la Plaza Mayor de la capital espanyola, Carmona ha advertit que "davant la provocació independentista, xoquem contra la tebior del govern" del PP. "Espanya ha de jugar les seves cartes", ha advertit, per recordar que "hi ha articles al Codi Penal que es poden aplicar per poder frenar la deriva independentista d'Artur Mas i ERC".

"Ja n'hi ha prou d'aquesta deslleialtat profunda per part del president d'una de les regions d'Espanya", ha afegit el candidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid, que ha instat a "posar fre per part del govern, que mira cap a una altra banda, que està de vacances mentre les posicions independentistes estan provocant i reptant a tota la unitat nacional".

stats